MP3, buffels en nog wat dingen…

Liever korte verhalen

Hier mijn tweede artikel over de Mp3. De bedoeling is dat ik af en toe een stukje schrijf over de Mp3. Maar laat ik eerst iedereen bedanken voor de positieve reacties. Een boek zal ik nooit schrijven. Er zijn voldoende mensen in Nederland die een boek schrijven. Ik houd me liever bezig met korte verhalen schrijven; over Mp3 b.v…

Stampede

Iemand reageerde op het item “Buffel”. Hij/zij zag meteen een kudde van Mp3’ers aan zich voorbij denderen. Mooi gevonden trouwens. Vroeger, in het oude Amerika, toen er nog voldoende buffels waren, ontstond wel eens een stampede. Bij een stampede gaat een grote groep dieren rennen zonder duidelijke richting of doel. Alles wat ze tegenkomen wordt verwoest.

Gelukkig zie ik dit bij onze club niet gebeuren, dat een stelletje Mp3’ers als een gek er vandoor gaan tijdens een rit. En dan ‘s Heren wegen onveilig gaan maken. Wat zal dat een losgeslagen bende worden!! Geeft de club alleen maar een slechte naam. We zijn natuurlijk als Mp3’ers geen wegpiraten.

Zwieren als kunstschaatsen

Ik heb tot op heden nog niet iemand persoonlijk ontmoet van de club. Ben nog maar kort lid. Maar krijg wel het vermoeden (als ik de filmpjes bekijk) dat wij (het grootste gedeelte althans) tot de rijpere rijders behoren, met veel verkeerservaring. En dat komt de veiligheid alleen maar ten goede. Denk ook niet dat de meesten niet graag het predicaat “Scheurneus” omgehangen willen worden.

En dat moet je ook niet willen. In de lange tijd dat ik op twee wielen heb rondgereden, moest ik helaas constateren dat sommige (meestal jongere) “scheurneuzen” het leven lieten. Vaak door overmoed, stoer doen en onervarenheid. Heel erg triest. De Achterhoekse rockband Normaal heeft dat heel mooi verwoord in hun liedje “Oerend hard”. Maar laten we meer naar de positieve dingen gaan kijken.

Een andere reactie was een hint naar “Ride like a pro”. Filmpjes over motorbeheersing. Intussen heb ik een aantal filmpjes daarvan bekeken. Erg interessant. In Amerika wordt natuurlijk veel van de Harley of Indian gebruik gemaakt. De Harley gooit er, qua gewicht ten opzichte van onze Mp3’s, er nog een flink schepje bovenop. Als je ziet hoe gemakkelijk zij zich om de pionnetjes heen slingeren met zo’n bakbeest!! “Buffel” is dan nog zacht uitgedrukt; dan is een olifant op wielen beter op zijn plaats. Voor ons als MP3’ers moet dit toch helemaal geen probleem zijn om die pionnetjes te ronden? Het is net zo zwierig als kunstschaatsen. Alleen zie ik het niet zo gauw gebeuren dat je op een Mp3 een dubbele axel maakt. Misschien een goede stuntman?

Je bent nooit te oud om te leren. En je wilt toch graag heel blijven op een Mp3 niet? En door te oefenen bouw je zelfvertrouwen met je Mp3 op. Het is ontspanning en plezier op zo’n ding en het is niet de bedoeling dat je met angst en beven op zo’n ding zit.

Mij kan niets gebeuren…

Onze Mp3’s hebben een aantal voorzieningen. Zoals ABS en ASR. Bedoeld om het rijden veiliger te maken. Deze voorzieningen zitten tegenwoordig ook in de moderne auto’s ingebouwd. Hoorde eens van een ervaren deskundige van de ANWB dat je hier nooit blindelings op moet vertrouwen. Zo van: Trap het gaspedaal maar flink in of draai die gashendel maar goed open; mij kan niets gebeuren!!

Soms moet ik met lede ogen zien hoe verkeersdeelnemers de maximum snelheid aan hun laars lappen. Vanuit mijn woonkamer kijk ik uit op een 30 km zone. Vooral in de late avonduren en in de nacht hoor en zie ik wel eens auto’s of motoren voorbij razen. Moeilijk om zonder de juiste  apparatuur de snelheid aan te geven. Maar krijg wel eens het idee dat ze soms niet ver van de 130 km/u af zitten!! Het griezelt me soms toe wat voor risico’s ze nemen met al die zijstraten links en rechts.

Defensief rijden

Dit moest ik toch even kwijt. Ben persoonlijk een sterke voorstander van veilig en defensief rijden. Het verkeer kan een heerlijk samenspel zijn, mits iedereen zich daaraan houdt. Hier kom ik nog op terug. Weer iets waar je over na kunt denken…

Peter Remmerswaal

1 gedachte over “MP3, buffels en nog wat dingen…”

Plaats een reactie