Rijvaardigheidstraining: Wat een geweldige dag!

Vandaag hebben we als club in samenwerking met Van den Top Rijopleidingen en MotoVeda een rijvaardigheidstraining gedaan.

Leden van de club konden zich opgeven voor deze rijvaardigheidstraining, en hier werd goed gebruik van gemaakt.
Alle deelnemers werden vanaf 09:00uur verwacht bij MotoVeda in Ede waar we werden ontvangen met een kop koffie en iets lekkers erbij.
Na lekker bijgekletst te hebben met iedereen was het tijd om te beginnen.

Het kan wel eens voorkomen dat je motor op z’n kant komt te liggen, vervelend natuurlijk. Maar dan rijst de vraag; hoe krijg ik m weer overeind, zeker als je in je eentje bent. Dit werd haarfijn gedemonstreerd door Erik van den Top, waarna enkelen van ons dit ook met succes hebben gedaan.

Daarna werd het tijd om op de motor te stappen naar de 1e locatie waar we de snelle slalom en de noodstop geoefend hebben, gevolgd door stapvoets rijden en halve draai linksom op een andere locatie.

Na deze laatste 2 oefeningen hebben we met de groep een mooi stuk Gelderland gezien waarna we op de parkeerplaats bij Gelredome de uitwijkoefening gedaan hebben.
De terugweg weer een andere toeristische route naar MotoVeda gereden.

Daar aangekomen werden we getrakteerd op lekkere tosti’s, krentebollen en fruit!
Iedereen die voldaan zijn of haar buikje vol had kreeg van MotoVeda nog een goodie.

Voor zover ik van deelnemers gehoord heb was iedereen heel erg tevreden en vol lof over deze trainingsdag. Ik kan het hiermee alleen maar volledig eens zijn. We hebben een prachtige dag gehad waarbij iedereen, gevorderd of niet, veel of in ieder geval iets geleerd heeft en mee kan nemen in in zijn of haar toekomstige kilometers op ons mooie 3 of 4-wielige balansvoertuig!

Namens alle deelnemers nogmaals dank aan team Van den Top Rijopleidingen en team MotoVeda!

Dit smaakt naar meer!

8 gedachten over “Rijvaardigheidstraining: Wat een geweldige dag!”

 1. Hallo

  Ik ben sinds kort in het bezit van een Mp3 300. Ik zou ook heel graag een rijvaardigheidstraining bijwonen. Kunt u mij zeggen wanneer zo een dergelijk evenement weer wordt georganiseerd?

  Dank voor uw reactie

  Beantwoorden
 2. Hi,

  Opnieuw een reactie van mij. Mijn Mp3 is een paar dagen gelden op zijn kant gevallen. Ja, dat kan dus echt. Ik heb de motor samen met iemand weer op zijn poten gezet, maar dat vergt veel kracht. Ik begrijp uit de beschrijving van de rijvaardigheidscursus dat er een mogelijkheid is om de motor op een eenvoudiger manier weer overeind te krijgen, maar ik kan daar op internet geen enkele beschrijving of video over vinden. Wellicht kan een van jullie mij van een suggestie voorzien. Dat zou mij enorm geruststellen. Ik moet er namelijk niet aan denken dat ik die motor in mijn eentje op zijn poten zou moeten zetten. Dat gaat ongetwijfeld mijn rug kosten. Dus heel graag wat hulp van jullie.
  Groet en alvast mijn grote dank
  Fred

  Beantwoorden
  • Hallo Fred,
   Oei, dat is vervelend. Ik hoop dat je niet teveel schade hebt aan je motor.
   Het is zeer goed mogelijk om dit in je eentje te doen hoor.
   Zorg er eerst voor dat de motor niet in de lock stand staat.
   Je gaat dan met je rug naar de motor staan aan de kant waarop deze gevallen is. Als je door je hurken gaat en je tegen het zadel leunt kun je met 1 hand het handvat van het laagste gedeelte van het stuur pakken en mat de andere hand de beugel naast het zadel.
   Je moet er voor zorgen dat zodra je gaat tillen dat je omhoog kijkt. Dan strek je je benen en loop je met kleine stapjes achteruit totdat de motor recht staat. Houd deze dan goed vast zodat ie niet de andere kant op valt en zodra deze recht staat zet je m op de lock.
   Dat is alles.

   Hieronder een linkje naar een video die ik gemaakt heb:
   https://youtu.be/MSbuhmkc9tc

   Ik hoop dat je er wat aan hebt.
   Groet,
   Erwin

   Beantwoorden
   • Dank Erwin voor je reactie. Het stelt me gerust dat je de motor dus wel degelijk in je eentje overeind kunt zetten. Da’s een pak van mijn hart. Zeer veel dank dan ook voor het filmpje. Ik stel het zeer op prijs.

    Nogmaals zeer veel dank. Wellicht ontmoeten wij elkaar nog eens tijdens een of ander evenement.

    Groet, Fred

    Beantwoorden
 3. Hoi, Ik heb alweer een vraagje. Mijn mp3 300 sleutel is gebroken. ALs ik op internet kijk, dan zie ik legio mogelijkheden om sleutels bij te laten maken. Mij is niet duidelijk of ik per se een gecodeerde sleutel nodig heb. Zo ja, dan is die vele keren duurder dan een ongecodeerde. Kan iemand van jullie mij adviseren? Weet iemand van jullie een betrouwbaar adres om een sleutel te laten bijmaken?

  Beantwoorden
  • Hallo Fred,
   Gaat het om je normale sleutel of om je moedersleutel?
   Ik denk dat ik zou informeren bij een goede dealer. Check even onze sponsorpagina voor de adressen en telefoonnummers.
   Zelf heb ik goede ervaringen met Euro-Motor in Hoevelaken. (ik denk een half uurtje van Amsterdam)
   Eerlijk advies, recht door zee en de koffie staat altijd klaar.

   Groet,
   Erwin

   Beantwoorden

Plaats een reactie