Ritverslag Sponsorrit MotoVeda

Mooie route en super weer!

19 september, een mooie dag om een rit te rijden in het midden van het land in samenwerking met MotoVeda.

Wat ‘n weertje.

In Nederland weet je het maar nooit, het weer kan zo weer volledig anders worden als voorspeld. Ondanks dat er wat instabiliteit werd voorspeld leek het er richting het eind van de week op dat het weer wel redelijk zou worden. In ieder geval geen regen, en dat is wel prettig.

Het bleek perfect weer te zijn voor een motorrit. Geen regen, niet te warm, niet te koud, regelmatig de zon erbij. Wat wil je nog meer?

De reis naar het startpunt in Nieuwegein was wel een beetje fris, maar dat mocht de pret niet drukken. Het beloofde een mooie dag te worden met meer dan 40 aanmeldingen.

We waren redelijk op tijd, maar niet de eersten. Een bakkie koffie bij de Mac, even bijpraten met deze en gene. Ook weer veel nieuwe gezichten. Fijn! Even kennis maken en wat vragen beantwoorden. Al snel stroomde de parkeerplaats vol en was het tijd voor “het praatje” waarna we konden gaan opzadelen.

Voorbereiding.

Je kunt je nog zo goed voorbereiden op een rit, er zijn vaak dingetjes die toch anders lopen. Zo ook deze keer.

De dag voorafgaand aan de rit had ik al een beetje een voorgevoel. Toen toch maar op de motor gestapt om te gaan checken. En ja hoor… Wegwerkzaamheden bij Loenen die volgens alle borden op maandag 20-9 zouden starten bleken al op vrijdagavond gestart te zijn waardoor de route door Loenen volledig afgesloten was.

Via internet ontdekten we ook een weg richting de pauzeplek bij Bunschoten die afgesloten bleek.

Op beide plekken hebben we de route ‘s avonds nog aangepast en verspreid onder de voorrijders zodat zij in ieder geval de goede route hadden.

Ook hadden we te maken met een nieuwe communicatie app die de voorrijders onderling gebruiken. Bij het testen vanuit huis liep het allemaal gesmeerd, maar de praktijktest liep toch iets anders. Uiteindelijk hadden we tijdens het laatste deel van de rit de communicatie redelijk goed, en daarmee is denk ik de test aardig geslaagd.

Verassingen.

Na vertrek hadden we 2 kleine hick-ups. Bij Baarn waren we 1 rijder “kwijt” die door omstandigheden vooraan was komen te rijden en rustig de route aan het volgen was totdat hij weer iemand tegen zou komen. Bij Eembrugge is hij weer bij de groep gevoegd en konden we onze weg via de dijk vervolgen.

Bij Bunschoten stond ons nog een verassing te wachten. Ondanks dat we zo ons best hadden gedaan om de route daar wegens werkzaamheden om te leggen, bleek de omgelegde weg ook een afgesloten weg te zijn, die nergens aangegeven stond als afgesloten.

Helaas konden we hierdoor niet van onze geplande pauzeplek gebruik maken.

Het was een redelijk rustig landweggetje waar we stonden. Dan hier maar improviseren en pauzeren. Later bleek dat er nog meer geïmproviseerd moest worden…

MotoVeda.

Vanaf de pauzeplek zijn we rustig aan afgezakt via Amersfoort, Achterveld, Ederveen en De Klomp om uiteindelijk warm onthaald te worden bij MotoVeda in Ede.

Nadat alle motoren een plekje hadden gevonden was het de beurt aan Henk Veenendaal voor een welkomstwoord aan MP3 Club Nederland en wat uitleg over de lunch.

MotoVeda had voor elk wat wils, van broodje curryworst tot tosti’s en krentenbollen tot broodjes gezond. Erg lekker en goed verzorgd.

Iedereen heeft het nieuwe pand goed kunnen bekijken, en zo te zien is er goed gebruik gemaakt van de kortingsactie die MotoVeda voor ons had.

Na gezellig kletsen Emmy, Henk, vrijwilligers en de rijders werd het weer tijd om op te zadelen voor de 2e helft van de rit.

MotoVeda; dankjewel voor deze hartelijke ontvangst en lekkere lunch!

Ff doorrijden.

Na de wat tragere 1e helft volgde nu het wat snellere stuk. Iets meer doorrijden over de mooie Veluwe.

Via Otterlo en Hoenderloo vervolgden wij onze weg richting Ugchelen bij Apeldoorn.

Hier hadden we een pauze gepland bij een ijssalon. Daar aangekomen moest er weer geïmproviseerd worden.

Vanwege het mooie weer was het dusdanig druk bij de ijssalon dat pauzeren hier onmogelijk was. Ook daar in het centrum op straat blijven staan was geen optie. Dan maar doorrijden naar de plek waar we in eerste instantie zouden pauzeren, maar waar bleek dat de kraam daar op zondag niet staat. Onder het viaduct van de A1 bij Beekbergen.

Laatste stukkie.

Jammer was wel dat een redelijk aantal rijders vanaf de laatste pauze bij Beekbergen afhaakten om hun weg naar huis te vervolgen. De rest van de, toch nog best grote, groep vervolgden hun weg via een klein stuk langs het Apeldoorns kanaal richting Loenen.Laag-Soeren, Dieren en Doesburg werden nog aangedaan.
Nog een klein stuk langs de IJssel bij Bingerden om daarna via Zweekhorst bij het eindpunt in Zevenaar aan te komen.
Na wat laatste woorden over hoe de rit was gingen de mensen druppelsgewijs weer richting hun motor om voldaan weer huiswaarts te keren.

Na de laatsten uitgezwaaid te hebben ben ik ook richting huis gegaan. Voor mij nu maar een klein stukje, ook wel eens lekker…

Wederom wil ik iedereen bedanken voor het mee organiseren en begeleiden van de rit.

Natuurlijk Emmy en Henk met hun vrijwilligers van MotoVeda.

Dave voor het uitzetten van de prachtige rit.

Alle mede voor en tussenrijders voor het begeleiden en bijeenhouden/brengen van de groep.

En last, but not least… alle deelnemers die dit tot een fijne en gezellige dag hebben gemaakt!

Korte impressie

Voor de geïnteresseerden heb ik weer een korte impressie van de dag gemaakt. Hieronder vind je de link naar het filmpje.

Op de planning staat de laatste rit van het seizoen. Op 30-10-2021 de Snert/Sponsorrit Euro-Motor. Tot dan!

Groeten,
Erwin

PS: Heb je zin om ook een keer een ritverslag te schrijven? Laat het me snel weten via email aan: info@piaggiomp3club.nl

Klik op de afbeelding voor het filmpje.

Plaats een reactie